dimarts, 21 de setembre de 2010

UN ANY MÉS ENS TROBEM A SANT RAMON, JA EN FA 145! QUE VISQUI LA SERENATA!L' Associació de Veïns de Mataró-Centre veu amb satisfacció i alegria com, any rere any, els veïns d' aquest carrer s' ajunten, creen llaços de cordialitat i a través d' un grup d' organitzadors entusiastes, arriben a realitzar uns actes i festes que són també el nostre orgull.

No dubteu mai de la nostra col.laboració, benvolguts veïns. Sou vosaltres els que feu la festa, sou els autèntics protagonistes, però nosaltres la sentim com a nostra.

Ens agradaria que l' Ajuntament de la ciutat ho entengués de la mateixa manera, que s' involucrés amb els responsables que, sense ànim de lucre, buscant sempre el millor envers els demés veïns, s' esforcen per que tot sorti bé durant la festa del carrer, a vegades sense trobar unes subvencions o ajudes municipals suficientment adequades a l' inversió realitzada, al temps compromès i a la responsabilitat assumida.

Tampoc, a vegades, s' observa la valoració social correcte per part d' aquestes mateixes autoritats. Aquesta associació recorda les paraules de l' anterior alcalde no massa partidari de tantes festes de carrers i barris que es donaven. Entenia que eren les festes de "Les Santes" el veritable emblema i nucli central de les festes de la ciutat.

No li treurem la raó en això. Per altre banda s' hauria d' entendre que, independentment dels barris que no ens dona peu a comentar en aquest escrit, les festes de carrer de Mataró-Centre, com les de Sant Ramon, Sant Joan, Amàlia, Jaume Balmes, Bonaire i altres tenen una tradició enorme i consolidada de de fa molts anys; han creat un teixit social ferm i donen prestigi amb les bones formes i convivencia exemplars durant les mateixes a tota la ciutadania. Segueixen i seguiran fent història i tenen un prestigi guanyat justament que s' ha aconseguit gràcies d' una forma o altre a tots els veïns que les han fet possible.

Per acabar farem una menció especial a les persones que les organitzen que són molt valuoses pel seu alt grau de conciència social, a més d' estimular-los i mostrar atenció als seus esforços, s'els hauria de donar suport per a qualsevol acte que es realitzés per la seva experiència i dedicació. Les festes del seu carrer són una d' elles.

Finalment, una salutació a tothom; bones festes i una abraçada de solidaritat amb les vostres idees i actes; que tot us vagi bé tal com us mereixeu!

TENIM UN EXEMPLAR EN PAPER DEL PROGRAMA A L' ASSOCIACIÓ!

1 comentari:

Àngels ha dit...

Benvolguts veins del Carrer Sant Ramón,

En primer lloc voldria felicitar-vos per aquests 146 anys de serenata al vostre carrer. Crec que està molt bé honorar el patrò del vostre barri, Sant Ramón, obrint les portes de les vostres cases i compartint alegria amb berenar, sopar, ball i altres activitats com el llançament de petars.

Els focs artificials són una de les expressions més significatives d'una festa. I aquí està el motiu del meu comentari. Considero que l'horari d'engegar uns focs d'artifici és fins a les dotze de la nit, no als voltants de les dues de la matinada o passades. Senzillament es tracta de buscar un equilibri entre tots els que vivim en una mateixa ciutat, i la Festa Major de tots els mataronins és per les Santes.

Que acabeu de passar una bona festa major.

Amb afecte,
Àngels