divendres, 5 d’abril de 2013

Nota de premsa de la Coordinadora!

Mataró es dotarà d'un Mapa Sanitari per planificar les necessitats de salut de la ciutat

En una ajustada votació el Ple de l'Ajuntament de Mataró del 4 d'abril de 2013 ha aprovat la moció per la creació d'un Mapa Sanitari de la ciutat que havia presentat la CUP a proposta de la Coordinadora per la defensa de la sanitat pública Mataró.

La moció resol que "el govern municipal, coordinat amb les estructures sanitàries pertinents de la Generalitat de Catalunya (Consorci Sanitari, ICS...), iniciaran, amb la màxima celeritat, els treballs per a la realització del Mapa Sanitari de Mataró".

Aquest mapa, ha d’establir les necessitats sanitàries preventives i assistencials, visualitzar la realitat existent en temes com les llistes d’espera, la relació amb el veïnatge…

Al mateix temps, la moció aprovada resol que l’Alcalde de Mataró, "com a vicepresident del Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme, demanarà a l’òrgan competent, la incorporació de representants de la Coordinadora per la defensa de la sanitat pública Mataró en el Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme" i per tal que la Coordinadora pugui ser present en aquest òrgan de decisió.

La proposta de resolució de la CUP ha estat aprovada amb els vots a favor de 14 regidors malgrat els 13 vots en contra dels regidors de CiU i el PP.

La regidora del govern Olga Ortiz ha posicionat el vot en contra de CiU perquè ja havien presentat "un powerpoint" en una reunió. Xavier Safont-Tria l'ha rebatut argumentant que un Mapa Sanitari és un projecte més seriós que una presentació de diapositives.