divendres, 14 de febrer del 2014

Casa Capell: Tallers

ingredients: farina, aigua, sal i llevat mare natural, ferment que es conservava d’una fornada a l’altra durant generacions. Aquest pa era saludable, nutritiu, gustós i es conservava dies i dies al calaix del pa. Res més lluny de molt del pa d’avui en dia, blanc, ple aire i de poc sabor. Elaborant el pa a casa podem recuperar l’art mil·lenari de fer un bon pa, retrobant salut i sabor d’una forma divertida i senzilla i amb la gran satisfacció de veure sortir del nostre forn un pa fet per nosaltres mateixos.

Us proposem aquest taller on aprendrem les bases per elaborar a casa un bon pa com el d’abans, fets amb ingredients ecològics, els quals han estat cultivats i elaborats sense substàncies agressives per la salut ni pel medi ambient. Coneixerem els diferents cereals i farines, les tècniques necessàries des de l’amassat fins a la cocció, i aprendrem a fer un llevat mare natural que us acompanyarà durant moltes fornades.

I sobretot, gaudirem de fer un producte d’elaboració pròpia natural, deliciós i que ens acostarà una mica al concepte de sobirania alimentària.

Aquest és el proper taller que us oferim a la Casa Capell, i serà el proper dissabte 22/02/14 de 10 a14h.  Us adjuntem el cartell que anuncia aquesta activitat, per si en voleu fer extensiva la difusió.

L’activitat és gratuïta però les places són limitades. Cal que us inscriviu prèviament, ja sigui al web municipal, per telèfon (937582440) o per correu electrònic (casacapell@ajmataro.cat).