dimarts, 30 de juny del 2009

FESTES DE SANT RAMON -- 2009 (27-30 Agost)


L' Associació de Veïns de Mataró-Centre veu amb satisfacció i alegria com, any rere any, els veïns d' aquest carrer s' ajunten, creen llaços de cordialitat i a través d' un grup d' organitzadors entusiastes, arriben a realitzar uns actes i festes que són també el nostre orgull.

No dubteu mai de la nostra col.laboració, benvolguts veïns. Sou vosaltres els que feu la festa, sou els autèntics protagonistes, però nosaltres la sentim com a nostra.

Ens agradaria que l' Ajuntament de la ciutat ho entengués de la mateixa manera, que s' involucrés amb els responsables que, sense ànim de lucre, buscant sempre el millor envers els demés veïns, s' esforcen per que tot sorti bé durant la festa del carrer, a vegades sense trobar unes subvencions o ajudes municipals suficientment adequades a l' inversió realitzada, al temps compromès i a la responsabilitat assumida.

Tampoc, a vegades, s' observa la valoració social correcte per part d' aquestes mateixes autoritats. Aquesta associació recorda les paraules de l' anterior alcalde no massa partidari de tantes festes de carrers i barris que es donaven. Entenia que eren les festes de "Les Santes" el veritable emblema i nucli central de les festes de la ciutat.

No li treurem la raó en això. Per altre banda s' hauria d' entendre que, independentment dels barris que no ens dona peu a comentar en aquest escrit, les festes de carrer de Mataró-Centre, com les de Sant Ramon, Sant Joan, Amàlia, Jaume Balmes, Bonaire i altres tenen una tradició enorme i consolidada de de fa molts anys; han creat un teixit social ferm i donen prestigi amb les bones formes i convivencia exemplars durant les mateixes a tota la ciutadania. Segueixen i seguiran fent història i tenen un prestigi guanyat justament que s' ha aconseguit gràcies d' una forma o altre a tots els veïns que les han fet possible.

Per acabar farem una menció especial a les persones que les organitzen que són molt valuoses pel seu alt grau de conciència social, a més d' estimular-los i mostrar atenció als seus esforços, s'els hauria de donar suport per a qualsevol acte que es realitzés per la seva experiència i dedicació. Les festes del seu carrer són una d' elles.

Finalment, una salutació a tothom; bones festes i una abraçada de solidaritat amb les costres idees i actes; que tot us vagi bé tal com us mereixeu!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Benvolguts veïns del Carrer St. Ramon,

M'agradaria conèixer el programa de la vostra festa però no he estat capaç de trobar-lo a Internet. Us agrairé si em podeu indicar on trobar-lo o si em podeu facilitar un breu resum de les activitats.

Gràcies i fins aviat!

Anònim ha dit...

No existeix (que conegui) un programa digital de la festa, però en tenim una mostra aquí a la Casa de la Palmera per si n' estàs interessat,

de res Magüet

el secretari tècnic

Miquel ha dit...

Són quasi les dues de la matinada. Acaba de despertar-se la meva filla petita dient que no pot dormir pels petards. Aquest matí ja ens han despertat de la mateixa manera. Tenen dret 200 o 300 persones a despertar-ne a 25000 o 50000? Jo crec que no, un any més, crec que no. N'hi ha que treballem el cap de setmana. Hi ha nens petits. Gossos que no paren de bordar. No teniu dret, no, en nom d'una suposada tradició (provinent de la xina) a robar-nos el descans. Aquesta setmana la meva família presentarem una queixa formal a l'ajuntament. Ja està bé de festes de carrer que no deixen dormir als veïns que no hi pertanyen. Teniu dret a la festa, nosaltres a descansar. Feu la festa, però no amb aquest soroll, si us plau.