divendres, 13 de juliol del 2012

RESUM DE LA REUNIÓ DE L'11 DE JULIOL DE LA COORDINADORA EN DEFENS DE LA SANITAT PÚBLICA MATARÓ-MARESME


Entitats assistents: FAVM, CGT, A.V. Cerdanyola, COS i cinc persones a nivell personal.



Temes tractats:


Valoració moció al Ple de l’Ajuntament del passat dijous dia 5 de juliol.


A proposta de la Coordinadora es va presentar al ple de l’ajuntament per part de: PSC, ICV-EUiA i la CUP una moció en contra de les últimes mesures en la sanitat pública: la fiscalitat dels medicaments: euro per recepta, el real decret llei  16/2012, l’exclusió de la sanitat pública de més de 400 medicaments i la mesura de repagament dels medicaments pel Govern Central.

La moció no va ser aprovada, van votar a favor 12 regidors i regidores i en contra 13.

En el transcurs de la moció va intervenir per part de la Coordinadora, llegint un manifest, el nostre company Manel Molina.

La valoració que fem des de la Coordinadora va ser positiva tant amb la presència en el ple de persones recolzant la moció, aixecant pancartes en el moment de la lectura del manifest, així com del contingut del manifest que es va llegir. Valorem com a negatiu el, per ara, poc ressò que ha tingut en els mitjans de comunicació, la qual cosa ens preocupa doncs últimament veiem que accions que es fan des de la societat civil no són del tot recollides pels diferents mitjans de comunicació. 


Preparació i difusió de la Concentració dia 19 de juliol en protesta de les mesures que s’estan prenen per part de la Generalitat i del govern de l’Estat en contra de la sanitat pública.


Es va decidir en l’última reunió de la Coordinadora del dia 4 de juliol, la convocatòria d’una concentració pel proper 19 en contra de totes les mesures que tant la Generalitat com el Govern de l’Estat estan prenent en contra de la sanitat pública. La concentració estava convocada a 2/4 de 8 a la cruïlla de Sta. Anna i la Riera.

Posteriorment, ens  varem assabentar que en el mateix dia hi ha un acte de Les Santes i que transcorre pel mateix lloc que la nostra concentració, també el dia anterior hi ha un altre acte amb motiu de Les Santes.

 Donat que per part de les persones assistents a aquests actes podria no ser entesa la nostra convocatòria i que els dos actes: la concentració i els actes de les Santes podrien interferir-se, varem decidir desconvocar la concentració, mitjançant un comunicat de premsa. També varem prendre la decisió de convocar pel setembre la concentració donat que estem en uns moments molt greus davant de totes les mesures que s’estan prenen en contra de la sanitat pública.


Informació reunió a Barcelona de la constitució de la Plataforma pel Dret a la Salut.


El passat dijous 5,  estava convocada una reunió a Barcelona per la constitució d’una plataforma arreu de Catalunya per la Sanitat, el mateix dia del ple. En aquesta reunió hi havia més de 40 persones que representaven al voltant d’una trentena d’entitats, per part de la Coordinadora va assistir-hi el company Angel Prats.

El grup impulsor de la Plataforma va confeccionar un manifest en el  qual l’eix principal i quasi exclusiu era anar en contra del  real decret llei 16/2012. En alguna de les intervencions que es van fer a continuació es va expressar que si només es tractava d’anar en contra del decret 16/2012 podria no ser entès per la ciutadania doncs, encara que sent molt important la derogació del decret, també s’estan prenen mesures tant per la Generalitat com pel Govern de l’Estat que s’han de denunciar i combatre. Al final del debat es va decidir posposar l’aprovació del manifest, amb les esmenes que es van fer, per la propera setmana. A continuació es va tractar de la formació de comissions de treball per donar contingut a la Plataforma, des de la Coordinadora vam decidir no participar en aquestes comissions doncs ja tenim prou treball per poder engegar la nostra Coordinadora.


Altres.


Per part de l’Associació “els Dimarts del Llimoner” es han invitat per poder participar el dia 21 al vespre a la inauguració que de l’exposició: Art al carrer de S. Pere més Alt,  fan tots els anys al voltant de la Festa Major, aquest any participaran diferents entitats, plataformes... i es podrà exposar els motius i les reivindicacions de cadascuna d’elles. Per part de la Coordinadora ens representarà el company Carles Forns.



Es va acordar convocar la propera Coordinadora pel 5 de setembre a les 19 hores als locals de l’A.V. de Cirera ( Ctra. De Cirera, 33).


Sense més temes  a tractar es va acabar la reunió.


Bones vacances i bones Santes!!.


Mataró 13 de juliol del 2012.

La Coordinadora.