dimarts, 27 de novembre del 2012

COORDINADORA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA MATARÓ- MARESME



Resum de la reunió del 21 de novembre del 2012
Entitats assistents: COS, CGT, FAVM, CATAC del CSdM, USOC, Dimarts del Llimoner, A.VV. de Cirera, i dues persones a títol personal.
Temes tractats:
  1. Valoració de les manifestacions en defensa de la sanitat pública del 27 d’octubre a Mataró i de l’11 de novembre a Barcelona.
Es va considerar que, tot i no ser molt nombrosa (unes 250 persones), la manifestació del 27 d’octubre a Mataró convocada per la Coordinadora va ser prou positiva, tenint en compte que el mateix dia i hora hi havia una manifestació en defensa de l’ensenyament públic a Barcelona, cosa que va restar, de segur, gent a la de Mataró.Per altra banda, la manifestació de Barcelona ( aprox. unes 1.000 persones) es considera, proporcionalment, menys participativa i evidencia problemes de coordinació entre els convocants. S’insisteix que, malgrat les dificultats de les mobilitzacions, no ens podem deixar portar del desànim ni la resignació. Caldrà continuar treballant i reforçant la coordinació amb els diferents col·lectius.
  1. Nit de Vetlla per la Sanitat Pública, dijous 22 de novembre a l’Hospital de Mataró.
S’informa que la Nit de Vetlla es farà davant l’entrada principal de l’Hospital de Mataró organitzat per els/les treballadors/es del centre. S’acorda, com a Coordinadora recolzar l’acte i, els que puguem, participar-hi amb la nostra presència. Donada la premura de temps, s’enviarà convocatòria urgent de l’acte per correu electrònic a la llista de la Coordinadora.
  1. Demanda de reunió del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) amb la Coordinadora.
S’acorda anar a la reunió que ens proposa el Consorci per al 20 de desembre però a les 19,00 h. en lloc de les 17,00 h. com ells ens proposaven.La Coordinadora ens ratifiquem en ser presents, com a usuaris, en el Consell Rector del CSdM i no, només, en un hipotètic Consell de Participació.
  1. Campanya contra l’€ x recepta
S’acorda contactar amb farmacèutics per veure què els hi sembla i com valorarien la campanya. Necessitat de fer difusió del manual d’ instruccions contra aquest pagament. També s’acorda proposar una acció amb data concreta a la propera reunió.
La propera reunió serà el dimecres dia 12 de desembre a les 19,00 h. a l’A. VV. Cirera.
Mataró, 27 de novembre de 2012