dijous, 8 de novembre del 2012


COMUNICAT DE L’ASSOCIACIO DE VEINS DE MATARÓ CENTRE, SOBRE EL TANCAMENT DE L’ESCOLA  PUBLICA ANGELETA FERRER.

Aquest mati en caràcter d’urgència els pares i mares d’aquesta escola han estat avisats que l’escola es tancava, degut que un informe de la inspecció tècnica de l’edifici, dut a terme per tècnics municipals, ha detectat aluminosis en les bigues de l’edifici.
Aquesta inspecció s’ha fet,  ja estava programada la construcció d’una nova escala d’emergències.
 Els alumnes a partir del dilluns dia 12 seran escolaritzats a l’escola publica Torre Llauder, ja que és l’única que pot allotjar a tota la comunitat educativa de l’Angeleta Ferrer.
Des de l’Associació de veïns de Mataró Centre, estem seguint aquest esdeveniment, aquest mati ens hem personat a l’escola i hem pogut parlar amb nombrosos pares i mares que ens han manifestat la seva inquietud. Com Associació ens hem compromès a fer-ne un seguiment i avui a la tarda assistirem a l’assemblea de pares i mares, que es farà a les 19h al centre Cívic del Pla d’en Boet.
Com associació som conscients de la manca d’escoles publiques al centre de la nostra ciutat i per tant demanem a l’Ajuntament i als Serveis Territorials del Departament d’Educació la màxima celeritat en trobar una solució. Aquesta podria estar en el solar que ocupava la fabrica de paper de Can Fàbregues al carrer Lepanto, espai que ja havia estat pensat per l’anterior consistori i que mai va adjudicar, ja que va prioritzar la construcció de noves escoles en altres indrets de la ciutat.



TRASLLAT DE L’ESCOLA ANGELETA FERRER A L’ESCOLA TORRE LLAUDER


Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Mataró van detectar ahir problemes estructurals a una part de l’edifici de l’escola pública d’educació infantil i primària Angeleta Ferrer (plaça de Cuba, 10) que convindria resoldre de manera immediata.

Davant d’aquesta circumstància i amb l’objectiu de vetllar per la màxima seguretat dels alumnes, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha proposat a la direcció del centre traslladar la setmana que ve l’activitat lectiva a l’escola pública Torre Llauder (carrer de Ciutat Freta, 31).

Mentre es preparen les aules per acollir els 221 alumnes de l’escola Angeleta Ferrer, es recomana als pares/mares/tutors que puguin que col·laborin en aquesta situació excepcional fent-se càrrec dels infants avui, dijous 8 de novembre, i demà, 9 de novembre.

Durant aquests dos dies i provisionalment s’habilitarà el poliesportiu municipal Eusebi Millán (carrer de Sant Cugat, 146) per acollir els estudiants que no puguin/vulguin romandre a casa.

El servei de menjador quedarà garantit en el mateix poliesportiu a través de l’empresa de càtering habitual de l’escola. 

Es manté l’excursió al Museu de la Ciència de Terrassa que tenen prevista per divendres els alumnes de 5è i 6è de primària. Els autocars sortiran des del poliesportiu Eusebi Millán.

Avui mateix, a les 19 hores, s’ha convocat pares/mares i docents a una reunió informativa a la Sala d’actes del Centre Cívic Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6). A la reunió hi assistiran tècnics de l’Ajuntament i del Departament d’Ensenyament que oferiran informació tant de les patologies detectades com del trasllat de l’activitat docent.

Més informació al telèfon d’atenció ciutadana 010, al telèfon de l’Institut Municipal d’Educació (93 758 23 31).

Mataró, 8 de novembre de 2012