dilluns, 30 de juliol del 2012

MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE LA SANITAT PUBLICA DEL DIA 28 DE JULIOL A BARCELONA

El pasat dia 28 de Juliol hi va haver a Barcelona la manifestació en defensa de la Sanitat Pública, amb un nombràs nombre de persones en representació de Mataró i Maresme.

En aquest enllaç hi trobareu la informació que va donar un diari.
http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/cincuenta-colectivos-crean-plataforma-defensa-sanidad-publica-2157881


Convocatòria de premsa:

 50 col·lectius units contra el Decret que acaba amb el dret universal a la salut

 Es constitueix la Plataforma ‘Pel Dret a la Salut’, que s’estrena amb una manifestació el dissabte 28 a Barcelona

Al voltant de 50 col·lectius diferents (coordinadores en defensa de la sanitat pública, assemblees de barri, grups de treball, associacions i federacions de veïns, organitzacions de dones i/o persones migrants, sindicats, partits, etc) s’han unit per convocar una manifestació el proper dissabte 28 contra el Reial Decret aprovat pel Govern de Madrid el passat 20 d’abril. Els motius fonamentals són:


 1.- Suprimeix el dret a la salut com a dret universal, limitant l’accés a les persones immigrades indocumentades, els joves majors de 26 anys que no han cotitzat a la Seguretat Social, les persones que treballen en l’economia informal o les dones que s’han dedicat al treball domèstic.

 2.- Introdueix barreres econòmiques en l'accés a tractaments, com el repagament per medicaments als pensionistes o el pagament dels trasllats no urgents en ambulància, de l’alimentació artificial, entre d’altres.

3.- Redueix l’eficiència de les mesures preventives i de control de la salut pública, ja que col·lapsarà els serveis d'urgències, obstaculitzarà la prevenció de malalties, farà minvar la qualitat del servei i perjudicarà la tasca dels professionals.

 4.- No contribueix a la sostenibilitat de la Sanitat Pública perquè al deteriorar la qualitat de la sanitat pública, promou el recurs de les famílies a la sanitat privada i n’augmenta l’endeutament. A més, no afronta les actuals mancances del sistema.

Aquesta mesura se suma a les altres agressions del Govern català a la Sanitat Pública, com l’euro per recepta, la reducció de llits o el tancament de plantes i serveis sencers. I DIEM PROU!

 Amb aquesta mobilització arrenca la ‘Plataforma Pel Dret a la Salut’, un espai unitari per lluitar contra totes les agressions que està patint la Sanitat Pública.

Lluitem perquè no ens retallin la salut i el futur!
NO a una sanitat classista, racista i masclista








1 comentari:

Anònim ha dit...

Masclista per que? No ho entenc